Wie ben ik

Ik ben Joriene; oprichtster van The sun will rise. Ik ben hiermee begonnen omdat ik merk dat ik hart heb voor mensen en geïnteresseerd ben in wat maakt dat iemand doet zoals hij/zij doet? Ik kijk graag naar iemands handelen, wat de intentie daarachter is. Hier kom je pas achter wanneer je echt naar de ander luistert. Ik heb gemerkt, ook tijdens mijn opleiding bij Total Balance, dat ik mensen snel tot de kern kan brengen waar het eigenlijk over gaat. Alleen als je die kern weet te raken kun je jezelf weer terugvinden; zichtbaar worden, verbonden voelen met anderen en ontdekken wat de richting is voor jouw werk en leven.

wie ben ik thesunwillrise Joriene coaching

Zelf ben ik teleurgesteld geraakt in bepaalde behandelingen, omdat ze uiteindelijk niet opleverden wat ik had verwacht. Ze plakten naar mijn idee pleisters. In het hier en nu werden problemen opgelost, maar de bron, de wortel werd niet aangepakt. Hiermee kwam ik niet tot de kern van mezelf.

Tussen de behandelingen door ging God met mij verder. Zo gaf Hij weer iemand op mijn pad die inzichten gaf, een preek of een mooi boek, maar ook een webinar was tot zegen!

Om een kort inzicht te geven hoe bijzonder God werkt: Na in het basisonderwijs te hebben gewerkt en een burn out kreeg, ging ik er vanuit dat Hij mij hiermee voorbereidde op mijn roeping mij volledig te richten op het moederschap. Dit heb ik ook een aantal jaren fulltime gedaan, totdat ik merkte dat er iets niet helemaal lekker zat. Ik miste iets, maar wat… Kon ik nou écht geen vrede krijgen met Zijn roeping voor mij?! Dit vond ik erg moeilijk. Maar Hij zei: Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis. (Jes. 43:19) en liet mijn oog vallen op het boek: Leef je roeping. Ik werd hier laaiend enthousiast door. Wow! Wat word ik hier nog blij van! Zo plaatste Hij iemand op mijn pad die oprecht geïnteresseerd was te luisteren naar wat mijn droom zou zijn. Nou, dat wist ik wel! Psycholoog of natuurarts, liefst een combi. MAAR… dit gaat niet naast mijn gezin. Ook dan geeft Hij weer mogelijkheden om zo geen excuses meer te hebben om Zijn plan vorm te geven en naar Zijn roeping te leven: de bereidheid van mijn man om op de dag dat ik werk, voor de kinderen te zorgen.

Zo heeft God mij middels een voor mijn zware weg van pijn naar perspectief geholpen om al mijn puzzelstukken (ervaring) te gebruiken. Een weg van acceptatie, inclusief boosheid en verdriet. En heb ik leren ontdekken hoe je ondanks tegenslag een waardevol leven kunt leiden. Mezelf te zijn, waarbij ik heb leren omarmen de eigenschappen die ik zelf niet oké vond en blij te zijn met wie ik in mijn kern ben. Het onderwijzen, helpen verder groeien zit toch echt in mijn bloed ❤ leven in TotalBalance.