TotalBalance

Hoe gaat het met je?

Hoe gaat het met je?
Hoe gaat het me je? Hoe voel je je?

Ja, ik ben er oprecht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Tegen mij hoef je geen ”goed hoor” met een brede lach te zeggen. Ik ben er juist voor jou om je te helpen verder te groeien; luisteren, (door)vragen, meedenken, troosten en aanmoedigen, kortom jou liefhebben in wie jij bent.

In gedachten neem je mij mee in jouw verhaal.

 • Ik probeer alle ballen in de lucht te houden, maar het lukt me niet. Regelmatig gaat het mis en/of het kost me veel energie die ik graag ergens anders aan zou willen besteden.
 • Ik voel me prikkelbaar/snel geïrriteerd.
 • Ik ben (snel) geëmotioneerd.
 • Ik ben erg moe en laad niet meer op.
 • Ik voel me afgevlakt; kan maar weinig genieten.
 • Ik voel me snel onzeker; doe ik het wel goed? Waar doe ik nu goed aan?
 • Ik vind het spannend om mijn mening te uiten.
 • Ik durf mijn grenzen niet aan te geven.
 • Ik vind het lastig om sociale contacten aan te gaan en/of onderhouden.
 • ….

Wat is jouw behoefte/droom?

Wat is jouw behoefte/droom?
Wat wil ik doen en hoe wil ik groeien.

Ik wil mezelf graag beter leren kennen; wie ben ik? Wat wil ik? Hoe zorg ik in mijn omstandigheden goed voor mezelf? Wat is mijn passie? Hoe schat ik mezelf op waarde? Kortom, ik wil weer blij zijn en me energiek voelen.

Graag wandel ik een stukje op jouw levenspad mee om jou te helpen weer tot je recht te komen zoals jouw Schepper jou heeft bedoeld. Je leert het beste uit jezelf te halen door te leven in balans met God, jezelf en je omgeving (Matth. 22:37-39).

We gaan uit van een totaal mensbeeld. De gehele mens is belangrijk. We gaan op zoek naar balans in geest, ziel en lichaam; in privé- en werksituaties. Wanneer in één van deze gebieden disbalans is ontstaan, heeft dit effect op de andere gebieden van je leven.

Tijdens deze wandeling bezoeken we drie stations, waarbij het eerste dé belangrijkste is om tot diepe innerlijke heling te kunnen komen. Zoals je kunt lezen in wie ben ik, doe ik niet mee aan pleisters plakken. De wond, als deze er is, zal met zorg behandeld moeten worden om geen terugkerende ontstekingen te krijgen.

Persoonlijke historie

Persoonlijke historie
Een overzicht van wat er in mijn leven gebeurd is

Je verleden blijf je met je meedragen zo lang je het weg blijft stoppen. Het heeft aandacht; zorg, liefde nodig om te kunnen helen.

Kom, laten we nu kijken naar wat er in jouw rugzak zit voor je struikelt en de inhoud zich over jou uitstort. Beter nu dan dat je niet meer van de bank kunt komen, omdat alles te veel is en met een burn-out of depressie thuis komt te zitten. Satan lacht hierom, want hiermee kom jij niet tot Gods bestemming. Dat terwijl Hij zo’n mooi plan in het verschiet heeft!

Allereerst maken we zichtbaar wat er in jouw rugzak zit. Je word je hierbij bewust van je bagage, zodat er heling of verandering plaats kan vinden.

Persoonlijke analyse

Wat zijn mijn talenten en eigenschappen.

God heeft een plan met jouw leven. Hij heeft jou alles gegeven wat je nodig hebt om dat plan ook uit te voeren; eigenschappen en talenten (Mattheüs 25:14-30)

Je gaat ontdekken wat jouw eigenschappen en talenten zijn (jezelf op waarde schatten) om ze in te kunnen zetten zoals Hij ze bedoeld heeft. Hierdoor kom je tot jouw bestemming en draag je bij aan de uitbreiding van Zijn koninkrijk. Hierbij is het belangrijk dat er zicht blijft op; wat kost en wat geeft energie om zo vanuit balans/rust te kunnen leven. Tijd, geld en energie kun je maar één keer gebruiken en het is van belang om dit op een verantwoorde wijze te leren doen.

Wil jij jouw plek innemen, luisteren naar wat God in jouw hart heeft gelegd? Of dit nu direct zichtbaar is of niet, jij bent belangrijk! Het lichaam is één geheel met allemaal verschillende leden en verschillende functies. Zonder één van deze leden raakt het lichaam uit balans (1 Kor. 12). Zo wordt ook jij gemist wanneer jij jouw plek niet inneemt.

Kom! Laten we op zoek gaan naar jouw passie om Hem hiermee te eren! Hierin kom jij tot je recht zoals Hij jou heeft bedoeld én jij bent het zout en licht voor Hem! Hoe mooi is dat!

Persoonlijke planning

Persoonlijke planning
Wat is de weg die we moeten gaan om het doel te bereiken.

Na je verleden een plekje te hebben gegeven is er weer ruimte en energie vrij om te dromen. Je hebt inzicht gekregen in wie jij bent en mag nu groots gaan dromen over Zijn plan met jouw leven, zodat jij er sneller op kunt reageren als er een kans voorbij komt.

Hierbij komen belangrijke thema’s aan bod;

 • Geloven: genade en liefde
 • Groeien: goed rentmeesterschap
 • Genieten: leven uit dankbaarheid -> liefde en rust
 • Gezond leven
 • Liefhebben: God, jezelf en je naaste

Je hebt hiermee een plan waarmee je zelf verder aan de slag kan. Want het leven is inzetten van je talenten om ze te vermeerderen voor Hem Die ze jou te leen heeft gegeven!

Heb je er zin in of vind je het belangrijk jezelf beter te leren kennen en te groeien tot hoe God jou heeft bedoeld? Of ben je geen christen, maar spreekt de methode je wel aan? Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking of kijk hier voor meer informatie.